Xiaomi готує смартфони без MIUI

У компанії Xiaomi занадто мало смартфонів і покупцю буквально нема з чого вибрати, але тішить що хоча б система є однією з найстабільніших. Сподіваюся ви розумієте мою іронію, що межує з сарказмом і вона не є причиною. Справа в тому, що компанія Xiaomi готує до випуску ще один бренд смартфонів, який буде представлено наприкінці року. У цій статті розповім про частину характеристик, ціни, а також поділюся інформацією про оновлення додатків MIUI.

Для початку варто відповісти на запитання: “А навіщо Xiaomi новий бренд? Є ж “Poco” та “Redmi”. Так, але нові смартфони відрізнятимуться від усіх сучасних моделей відсутністю MIUI, адже працюватимуть на базі “чистого” Android.

З моменту заяви про те, що Xiaomi Mi A3 стане останнім смартфоном Xiaomi, який працює без MIUI, пройшло не так багато часу і компанія вирішила повністю переглянути підхід до концепції таких гаджетів, ось основні моменти:

  • Гарантоване оновлення протягом трьох років (три версії Android) та ще один рік на отримання патчів безпеки.
  • Відсутність флагманських та дешевих смартфонів (тобто у бренду будуть лише середньобюджетні смартфони)
  • Відсутність потужних процесорів.

Останній пункт слід пояснити. Всі смартфони будуть працювати на базі чіпів серії “Snapdragon 700” і я вважаю це правильним рішенням, адже Android споживає набагато менше ресурсів, ніж MIUI.

Крім цього відомо, що смартфони нового суббренду Xiaomi не встановлюватимуть камери понад 64 МП, перш за все для зменшення вартості виробництва.

За інформацією від індійських колег ціна варіюватиметься в діапазоні від 18 до 30 тисяч рупій (4100 – 8000 гривень) і на мій погляд, навіть з урахуванням націнки смартфони виходять дуже привабливими. Буду тримати вас у курсі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.