Українці почнуть виїжджати за кордон через Дію за 200000 гривень: є умови

Вже з 1 вересня деякі чоловіки зможуть перетинати кордон в рамках програми «єВідрядження». Таким чином, українці зможуть покидати території країни на 7 днів, попередньо внісши заставу у 200 тисяч гривень. Деталями поділився Сергій Штепа, член Комітету з цифрової трансформації.

Міністр додав, що Кабінет Міністрів хоче проаналізувати, чи стане ця послуга популярною. Скористатись можливістю зможуть лише ФОП та юридичні особи приватної форми власності. Для того, аби стати учасником програми необхідно аби були виконані наступні умови:

  • своєчасно подати податкову звітність;
  • не мати заборгованості зі сплати ЄСВ;
  • виплачувати середню заробітну плату за юридичною особою або ФОП не менше ніж 20 тисяч гривень.

До того ж, чоловікам необхідно внести заставу в сумі 200 тисяч гривень. Якщо громадянин не повернеться протягом зазначеного терміну — гроші скеровуватимуться до держбюджету. Таким чином держава страхується від масового виїзду чоловіків за кордон. Можливо, що в майбутньому буде збільшено термін перебування за кордоном.

Крім того, міністр додав, що громадянам можуть знадобитись необхідні документи, можливо, не з боку країни, яка запрошує людину, а з боку роботодавця. Наголошується, що саме роботодавець буде нести повну відповідальність.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.