Українцям збільшили грошову допомогу

Уряд виплачує допомогу не тільки переселенцям, а й українцям які прихистили внутрішньо переміщених осіб. Вже невдовзі українцям збільшать розмір допомоги за розміщення переселенців. Повідомляється, що розмір допомоги подвоять. Новиною поділилась Ірина Верещук, віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції.

За її словами програма «Прихисток» розширює свою роботу. Українці, що надали житло переселенцям отримають вдвічі більше компенсації за комунальні послуги. Раніше сума компенсації становила 450 гривень. Якщо ж програму подвоять сума становитиме 900 гривень.

“Ми обговорили питання внесення змін до постанов, а це вже юрисдикція Кабінету міністрів України. Коли ми говоримо про те, що люди чекають, що програма “Прихисток” буде працювати, вона буде працювати настільки, що не 450, а 900 гривень будуть обов’язковими як компенсація від держави, щоб люди розмістили у себе чергових переселенців”, – повідомила віце-прем’єрка.

Повідомляється, що найближчим часом кількість внутрішньо переміщених осіб різко зросте. Це пов’язано з обов’язковою евакуацією жителів багатьох населених пунктів Донецької області, які мешкають безпосередньо у зоні бойових дій. Більше того, є ймовірність, що мешканців Херсонської та Запорізької областей почнуть переселяти з небезпечних місць, охоплених війною. До ворожих обстрілів додалась й інша небезпека — розбита вщент комунальна структура. Тому, взимку не у всіх буде опалення.

Зараз держава займається розміщенням даних громадян. Звичайно, що кількість переселенців буде вражати. Тому, держава вирішила доплатити громадянам, які готові розмістити в себе переселенців. Звичайно, мова йде лише про тих власників, які нададуть їм житло безкоштовно.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.