Ілон Маск представив Starlink V2: він зможе знищити інтернет від Київстар

Вже найближчим часом на орбіту почнуть запускати супутники нового покоління. Це пов’язано з тим, що Ілон Маск представив Starlink V2. Оновлення в рази покращить супутниковий Інтернет Starlink. Перевага в тому, що для підключення вам не доведеться купувати антену — ви зможете безпосередньо підлкючатись з вашого смартфону. У реалізації проекту Маску надасть допомогу компанія T-Mobile, з якою SpaceX уклала партнерську угоду.

Почне свою роботу Starlink V2 наступного року, коли за допомогою нового транспортного корабля Starship будуть відправлені супутники Starlink V2 на орбіту. Вони матимуть більшу антену у 5-6 метрів, на відміну від попередніх. Вони будуть посилювати канали зв’язку та дозволять використовувати середньосмуговий спектр PCS T-Mobile.

Якщо плани реалізуються, то користувачі зможуть підключитись до Інтернету з будь-якої точки світу. Звісно, ​​величезної швидкості не обіцяють – до 2-4 Мбіт/с.  За словами Маска, цього достатньо для обміну текстовими/голосовими повідомленнями та серфінгу інтернет-сторінок.  А якщо в зоні зв’язку виявиться не дуже багато людей, то вийде навіть переглянути відео.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.