Як отримати грошову допомогу в 2500 гривень на карту Приватбанка

Українські переселенці мають змогу отримувати допомогу від державних та міжнародних організацій. Крім того, Міністерство соціальної політики України підписало меморандум з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) та Товариством Червоного Хреста України (ТЧХУ). Це означає, що громадяни зможуть отримати новий вид допомоги.

Допомога розрахована на підтримку вразливих верств населення. Загалом , МКЧХ сформував бюджет до 1,9 млрд грн, а ТЧХУ – до 500 млн грн для надання фінансової допомоги переміщеним та соціально незахищеним українцям. Перевага в тому, що вам не потрібно подавати жодних заяв, адже всі необхідної дані наявні в інформаційній базі внутрішньо переміщених осіб. Розраховується, що виплати отримають 1 млн осіб. Існуватиме і пріоритетність: перевага надаватиметься ВПО з окупованих територій і зон бойових дій.

Розмір допомоги становить 2500 гривень на особу. Організації будуть самі визначати, кому справді потрібна ця допомога. А виплати будуть здійснюватись через державний портал «Дія». Виплата є разовою, проте, є можливість продовження допомоги таким громадянам:

  • особи з інвалідністю;
  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї, які мають на утриманні та вихованні дитину-сироту;
  • родини, які виховують дитину з інвалідністю.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.