Грошові виплати з Дії отримають “заднім числом”: зміна правил виплат

Внаслідок повномасштабної війни багато українців стали потребувати допомоги. Тому, державні та міжнародні організації надають громадянам матеріальні виплати для ВПО. Деякі громадяни, які подали заявки ще до 30 квітня, досі не отримати своїх коштів. Уряд заспокоює переселеленців та обіцяє, що всі заборгованості будуть сплачені.

Крім того, постановою №923 від 19 серпня 2022 року було змінено правила виплати допомоги переселенцям. Громадяни, які подали заявки 30 квітня обов’язково отримають допомогу, починаючи з тієї дати, коли подавалась заявка через «Дію». Для цього є наступні умови: громадянин повинен входити до списку регіонів, мешканці яких мають право на допомогу. Також потрібно підтвердити, що заявку було подано через «Дію». Це можна зробити в органах соцзахисту. Заяви до органів соцзахисту потрібно подати до 1 жовтня 2022 року.

З 19 серпня почали діяти нові правила виплати матеріальної допомоги від держави. Якщо до списку на отримання допомоги додали нову територіальну громаду, то її мешканці матимуть право на виплати ВПО з 1 числа наступного місяця. Призначається допомога протягом 10 робочих після подання заяви. Якщо ж внутрішньо переміщена особа не встигла отримати допомогу на попередньому місці, то виплати призначаються за новим місцем проживання. На жаль, переселенці, що отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року не зможуть отримати даний тим виплати. Проте, є наступні вийнятки:

  • якщо громадяни раніше отримували щомісячну адресну допомогу ВПО, призначену їм для покриття затрат на проживання і, зокрема, на оплату житлово-комунальних послуг;
  • якщо українцям довелось повторно змінити місце проживання після 24 лютого через те, що там, де вони знайшли собі тимчасовий притулок, зараз точаться бойові дії або хазяйнують окупанти.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.