В Польщі тепер можна повноцінно користуватися “Дією”

Мінцифра ощасливила українців: в державному порталі «Дія» з’явилась можливість, на яку всі так довго чекали. Тепер громадяни, які перебувають за кордоном можуть користуватись українськими документами. Мова йде про цифрове посвідченням водія та техпаспорт. Це стало можливим завдяки запуску обміну документами між українським порталом «Дія» та польським mObywatel.

Від тепер громадяни, що перебувають у Польщі зможуть повноцінно користуватись цифровими документами у додатках. Документи стануть доатупними в польському додатку mObywatel. Гарною новиною з громадянами поділився Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України. Він додав, що це перший кейс у світі, коли дві країни здійснюють обмін цифровими документами у додатках. Отже, ми задаємо тренди у світовій цифровізації.

«З початку повномасштабної війни мільйони українців у Польщі користуються цифровим виглядом Diia.pl у додатку mObywatel. Наприкінці липня Diia.pl набула офіційного статусу цифрового посвідки на проживання. Тепер є кросдержавний шеринг документів. Попереду ще більше спільних проектів», – зазначив Михайло Федоров».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.