“Дія“ випускає нові документи, але потрібно оновити додаток

Нарешті в українців з’явилась можливість, про яку всі так довго чекали. Тепер за кордоном, а саме у Польщі, громадяни зможуть користуватись цифровим посвідченням водія. Це можливо завдяки запуску обміну документами між українським порталом «Дія» та польським mObywatel.

Це означає, що українці за кордоном зможуть повноцінно користуватись цифровими документами у додатках. Зокрема, посвідченням водія та техпаспортом. Документи будуть відображатись в польському mObywatel. Радісну новину українцям повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України. Він додав, що це перший кейс у світі, коли дві країни здійснюють обмін цифровими документами у додатках. Отже, ми задаємо тренди у світовій цифровізації.

«З початку повномасштабної війни мільйони українців у Польщі користуються цифровим виглядом Diia.pl у додатку mObywatel. Наприкінці липня Diia.pl набула офіційного статусу цифрового посвідки на проживання. Тепер є кросдержавний шеринг документів. Попереду ще більше спільних проектів», – зазначив Михайло Федоров.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.