Масштабне оновлення “Дія”: нова послуга дозволить чоловікам виїжджати за кордон

Важлива новина для всіх українців: чоловіки призовного віку зможуть перетинати кордон. Громадяни впродовж декількох місяців підписували петиції, вимогою яких було надати дозвіл чоловікам, які стоять на військовому обліку, перетинати кордон. Президент не зняв обмеження, але уряд пішов на поступки.

Тепер оновлення державного порталу «Дія» дозволить певним громадянам їздити за кордон у відрядження. Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації. Послуга отримала назву «єВідрядження». Завдяки нововведенню чоловіки матимуть змогу оформити дозвіл на робочі поїздки за кордон. Поки дана послуга запущена в експериментальному форматі. З 1 вересня громадяни матимуть змогу подати заявки на дозвіл перетину кордону. Це зможуть зробити фізичні особи-підприємці та юридичні особи.

Покинути країну громадяни зможуть лише на 7 днів. Хоч послуга буде доступна наступного місяця, але підготуватись ви зможете вже зараз. Умовою перетину кордону є податкова звітність, сплата ЄСВ та внесення застави у 200 тис.грн. Застава повернеться по приїзду громадянина додому. Ще одна вимога – середня заробітна плата в компанії має становити 20 тис. грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.