Що нового для смартфонів Xiaomi з приходом MIUI 14 на Android 13

Ми зібрали інформацію про те, що зміниться в роботі смартфонів Xiaomi з приходом MIUI 14 (Android 13), щоб у користувачів було розуміння того, чи варто чекати оновлення.

Нові функції Android 13 та MIUI 14
У цьому розділі я перелічу тільки нововведення для смартфонів Xiaomi, адже деякі функції Android 13 не будуть додані до MIUI 14.За допомогою програми “Miappa” (аналог Activity Launcher) користувач Xiaomi зможе вибирати мову інтерфейсу для кожної окремої програми.

 

 

Відповідний пункт налаштувань можна знайти в меню зміни мови системи. Наступне налаштування я вважаю однією з головних, адже вона допоможе абсолютно будь-якому смартфону працювати довше та швидше. За аналогією з видачею дозволів для нових програм, розробники додали можливість відразу після встановлення (або першого відкриття програми) вказати, чи хочете ви отримувати повідомлення від нього.

 

Таким чином після оновлення до MIUI 14 (Android 13) користувачеві не потрібно буде витрачати час на налаштування, яке впливає на автономність смартфона і швидкість роботи системи.

Додаток “Камера” отримає одне з найбільших оновлень, ось найпомітніші нововведення:

  • Додано п’ять режимів освітлення під час зйомки на фронтальну камеру. Екран смартфона підсвічуватиметься вибраним кольором для створення креативних знімків в умовах поганого освітлення.
  • Можливість увімкнути функцію “Суфлер”, яка дозволить виводити на екран заготовлений текст (не більше 6000 символів), а також створювати анімовані титри для своїх відео.
  • Активація функції “Дзеркало” дозволить після подвійного натискання на екран розмістити обличчя користувача по центру екрана. Цікавим є той факт, що смартфон автоматично фокусуватиметься і слідкуватиме за обличчям власника.
  • Швидкість обробки фотографій з моменту натискання до появи готового знімка збільшиться вдвічі.

Крім цього в налаштуваннях “Для розробників” з’явиться можливість обмеження швидкості підключення до Wi-Fi, це може бути корисно у випадку, коли багато гаджетів, а швидкість з’єднання залишає бажати кращого.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.