Приватбанк і Ощадбанк розпочав продажу золота на руки

Українські банки відкрили для українців нову чудову можливість. Тепер громадяни зможуть купувати у фінансових установах банківські метали. НБУ вважає, що купівля золота може бути гарною альтернативою іноземній валюті. Тому, від сьогодні банки відкривають продаж банківських металів у відділеннях, розташованих у всіх регіонах країни. Дане рішення підкріплюється правлінням НБУ №18, який було ухвалено ще 24 лютого 2022 року.

Раніше клієнти могли придбати злитки лише у відділеннях, що знаходяться на території з загрозою окупації. Зараз можливість поширилась по всій території країни. Таке рішення буде стабілізувати ситуацію в готівковому сегменті валютного ринку. Якщо злитки стануть гарною альтернативою, то попит на іноземну валюту значно знизиться.

Аби дана можливість не переросла на «золоту лихоманку», банки будуть продавати надлишки дорогоцінних металів, а не свій золотий запас. Додатково до цього залишку включається обсяг перевищення купівлі банківських металів з фізичним постачанням над обсягом їхнього продажу по всіх банківських металах з фізичним постачанням, що розраховується у тройських унціях щодо кожного з металів окремо, починаючи з 19 серпня 2022 року та протягом наступних операцій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.