Apple випустила термінове оновлення для iOS: чому його варто встановити

Незадовго до релізу iOS 16 компанія зненацька представила черговий апдейт для актуальної версії прошивки iPhone та iPad. Він не привносить у систему нових функцій, але Apple наполегливо рекомендує всім користувачам встановити патч – насамперед для захисту своїх особистих даних.

Оновлення вже доступне на всіх підтримуваних пристроях (iPhone 6s і новіше, а також усі моделі iPad, що перейшли на iPadOS 15) в системному меню (“Налаштування” – “Основні” – “Про цей пристрій” – “Оновлення ПЗ”). Короткий опис патча містить лише рекомендацію для його встановлення, але на сайті Apple є більш докладна інформація.

«Додаток може використовувати довільний код із привілеями ядра. Apple відомо про те, що ця проблема могла активно використовуватись», – повідомляє компанія.

Крім того, нотатки до оновлення містять згадку про експлойт для веб-вмісту, використання якого могло призвести до виконання довільного коду. За заявою вендора, обидві проблеми були усунені у версіях iOS 15.6.1 та iPadOS 15.6.1. На відміну від регулярних випусків, патч встановлюється лише за пару хвилин.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.