Розпочався прийом заявок на виплати 2500, 6600 та 900 гривень від уряду: як оформити

Уряд повідомив українців про можливість отримати нової матеріальної допомоги. Держава планує збільшити розмір компенсації за оплату комунальних послуг в опалювальний сезон. Багато громадян прихистили переселенців з початку війни. Тому, уряд вирішив виділити 115,6 мільйона гривень на компенсацію комунальних послуг власникам житла за червень місяць. Допомога буде виплачуватись в рамках програми «Прихисток». Тепер розмір виплати збільшиться вдвічі: замість 450 гривень власники житла отримають 900 гривень. Крім того, Мінрегіон оприлюднить документ, який також дозволить збільшити розмір компенсації за опалювальний сезон.

Крім того, громадяни зможуть отримати допомогу у 2500 гривень від Червоного Хреста. Отримають її найвразливіші категорії населення: внутрішньо переміщені особи, малозабезпечені сім’ї, біженці з регіонів Луганської, Донецької, Одеської, Харківської, Миколаївської, Херсонської областей.

Нещодавно приймати заявки на допомогу розпочала неурядова організація Acted. Переселенці отримають виплату у 6660 гривень. Розраховувати на неї зможуть внутрішньо переміщені особи, які проживають на тимчасово окупованих територіях, або у населених пунктах, де ведуться активні бойові дії. Для подачі заявки необхідно авторизуватись на порталі «єДопомога» та подати заяву. Виплата надійде одразу за три місяці у сумі 6 660 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.