Нові компенсації під час звільнення працівника: як отримати 30000 гривень

Нещодавно уряд України впровадив компенсацію під час звільнення працівника: сума виплат становить понад 30 тис. грн. Річ у тім, що Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

Даний законопроєкт спрощує процедуру звільнення найманих працівників. Українці можуть отримати компенсацію від роботодавця. Якщо роботодавець звільняє працівника не за згодою сторін без пояснення причин, то працівник може вимагати виплатити йому компенсацію. Сума виплати залежить від терміну роботи в компанії, але загалом існує кілька рівнів компенсації.

Розмір виплати прописаний у законі, а роботодавець зобов’язаний виплатити її. Якщо між сторонами був вкладений трудовий договір, то компенсація повинна бути в ньому прописана. Нагадуємо, що в договорі повинна також бути прописана інформація стосовно тривалості відпустки, режиму роботи, розміру заробітньої платні, тощо. Залежно від  тривалості праці на підприємстві чи кампанії  передбачені такі розміри компенсації:

  • Якщо особа працювала лише місяць, то претендує на 50% від мінімальної зарплати, а саме 3250 грн.
  • Якщо термін роботи від 1 місяця до року, то виплатити йому мають мінімалку — 6500 грн.
  • Той, хто пропрацював від одного до двох років претендує на суму у розмірі трьох мінімальних виплат, а саме 19 500 грн.
  • За звільнення працівника, який працює в компанії понад два роки, роботодавець виплатить компенсацію у розмірі п’ятьох мінімалок, а саме — 32 500 грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.