Дешеві квартири з Дії”: хто з українців може оформити

Вже невдовзі у державному порталі «Дія» з’явиться нова послуга, яка точно буде цікава більшості українців. Нова послуга отримає назву «Доступна іпотека». Рішення стосовно іпотек затвердив Кабмін. Крім того, уряд оприлюднив умови отримання кредиту на житло та спосіб подання заявки на такий кредит.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповідав, що з 1 жовтня взяти пільговий кредит на житло на 20 років під 3% річних з первісним внеском розміром 20% від загальної вартості зможуть: військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони, медики, вчителі та  педагогічні працівники, і навіть вчені.

Гарна новина: роботодавці даних вищеперелічених сфер мають змогу компенсувати їм початковий внесок та частину кредиту за рахунок бюджетних програм. Дана компенсація буде залежати від стажу працівника та вислуги. А вже наступного року програмою можуть скористатись всі українці. Також по житловій площі є одна умова: житлова нерухомість не повинна перевищувати 52,5 кв.м + 21 кв.м на кожного члена сім’ї.

Для того, аби придбати нерухомість є такі умови:

  • загальна площа придбаного житла не повинна перевищувати 52,5 кв.м+21 кв.м на кожного наступного члена сім’ї;
  • при купівлі житла в обласних центрах обов’язковою умовою є його придбання у будинку, що перебуває в експлуатації не більше десяти років;
  • вартість житла має перевищувати оцінну вартість, визначену оцінювачем чи співробітником банка;
  • вартість одного квадрата не повинна перевищувати опосередковану вартість споруди, визначену Мінрегіоном і збільшену в 2,5 рази для обласних центрів, міст з населенням понад 300 тис. осіб, на відстані до 15 км від Києва, удвічі для міст з населенням 100-300  тис. осіб, в 1,75 рази – для інших населених пунктів.

Також перевага квартир з «Дії» в тому, що вам її обов’язково застрахують.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.