Оновлення для MIUI та калібрування датчика наближення Xiaomi

Насамперед відзначу вихід стабільних версій відразу двох системних додатків MIUI. “Редактор галереї” отримав підтримку локалізації і зберіг всі недавні нововведення, такі як:

  • Режим “Pro” для редагування відео
  • Нові фільтри для обробки фото
  • Поліпшення роботи інструменту “Ластик”


Якщо на вашому смартфоні була встановлена ​​бета-версія, зайдіть у “Програми” -> “Всі програми” -> “Gallery Editor” і повністю видаліть її. Після цього оновлений “Редактор” встановиться без проблем .

Від себе додам, що програма працює без будь-яких зауважень, переклад присутній, необхідні інструменти завантажуються досить швидко.

Другим помітним релізом стало оновлення “Робочого столу MIUI” і, незважаючи на те, що версія датована 21 липня, можливість завантаження з’явилася відносно недавно.

В оновленні немає візуальних змін або нових меню, розробники оптимізували роботу, виправили помилки анімації та споживання пам’яті. Для встановлення також потрібно видалити (якщо встановлено) тестову версію, зробивши попередню резервну копію.

А наймасштабніші зміни відбулися в новій версії програми “Калькулятор”. Розробники змінили дизайн елементів та об’єднали розрахунок довжини, маси, об’єму та фінансовий конвертер в одному розділі (раніше їх було два).

До роботи програми зауважень немає, переклад присутній, елементи у темній темній темі відображаються коректно.

Калібрування датчика наближення
Найпростіша програма з великою кількістю позитивних відгуків як на форумі, так і в магазині програм була знайдена мною випадково.

Головна відмінність від аналогів у тому, що налаштування роботи датчика наближення відбувається у кілька етапів, що зрештою підвищує точність спрацьовування.

Особливо воно буде корисним для власників смартфонів Xiaomi, у яких датчик наближення як такий відсутній і його функції виконує програмний комплекс. Програма стирає системні записи про калібрування та вносить зміни після завершення тесту.

У головному меню натисніть кнопку “Fix it” і дотримуйтесь порад на екрані. Хитрість полягає в тому, щоб під час калібрування тримати телефон вертикально, імітуючи розмову по телефону.

Важливо! Не переходьте до наступного пункту, доки індикатор на екрані не змінить колір з червоного на зелений і по завершенню калібрування перезавантажте смартфон.

Важливо розуміти, що для кращого результату слід виконувати таке калібрування приблизно двічі на місяць. Працездатність перевірена на Redmi Note 10 Pro і задля справедливості зазначу, що помилкові спрацьовування не зникли повністю, але робота датчика наближення стала більш передбачуваною.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.