Які банки готові продавати дешевий долар: яка ціна і умови

Нещодавно українці завдяки рішенню НБУ отримали змогу купувати безготівкову валюту за вигідним курсом. Єдиною умовою стало подальше розміщення коштів на депозит від 3 місяців. Декілька днів тому до банків з цією можливістю приєднався monobank. Загалом, поки чотири українських банків надають таку можливість.

1. А-Банк

Цей банк став першим, який відреагував на дозвіл Національного банку України. З 26 липня клієнти можуть відкрити депозит у валюті під 0,1% річних з можливістю поповнення з гривневої картки. Конвертація долара на 3 серпня становить за курсом 38,99 грн/$. Але сьогодні банк продавав долари вже за курсом 37,87 грн/$. Крім того, клієнти не будуть мати додаткових комісій за обмін валюти чи отримання депозиту готівкою.

2. monobank

Онлайн офомити такий депозит ви зможете у мобільному банку monobank. У день запуску 2 серпня банк продавав валюту по 37,03 грн/$, але вже за декілька годин курс зріс до 37,90 грн/$. Ставки за валютними депозитами залишилися на рівні 0,1% річних. Співзасновник банку Олег Гороховський додав, що з моменту запуску послуги близько 6 500 клієнтів купили валюти майже на $5 млн, в середньому $770 на клієнта. Після закінчення терміну депозиту готівку можна отримати у відділеннях Універсал Банку аби в інших банках-партнерах. Важливо дотримуватись денного ліміту у 100 тис. грн.

3. Укргазбанк та ОТП Банк

Укргазбанк та ОТП Банк також дозволили своїм клієнтам купувати безготівкову валюту під депозит. В Укргазбанкі повідомили, що для відкриття депозиту необхідно відвідати відділення та написати заяву, а деталі клієнт вже дізнається на місці. Банки пропонують валюту за однаковим курсом: 37 грн/$. Важливо врахувати те, що комісія в даних банках не скасована:

  • в Укргазбанку — 0,5% від суми (мінімум 100 грн),
  • в ОТП Банку — 0,3%.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.