Смарт-окуляри Xiaomi несподівано б’ють рекорди

Xiaomi відкрила збір коштів на виробництво нових смарт-окулярів Mijia Glasses Camera. Здавалося б, це гіковський аксесуар, який не стане популярнішим за вже забуті Google Glass. Але перші 5 хвилин зі старту краудфандингу здивували не лише експертів, а й керівництво компанії.

За даними Xiaomi, вже за 5 хвилин після відкриття продажів користувачі вклали в проект понад 150 000 доларів. Судячи з темпу збору, компанія незабаром розпочне серійне виробництво Mijia Glasses Camera. Тоді вони обійдуться покупцям приблизно $400. На стадії краудфандингу окуляри можна придбати за зниженою ціною за $370. Нескладна математика нагадує, що бажання придбати незвичайний гаджет виявило трохи більше 400 людей. І це лише за перші 5 хвилин.

За продуктивність Mijia Glasses Camera відповідають восьмиядерний процесор Qualcomm та 3 ГБ оперативної пам’яті. Окуляри оснащені прозорим дисплеєм діагоналлю 0,23″, здатним відображати корисну інформацію поверх реального світу. Наприклад, перекладати написи або вказувати дорогу. Виробник акцентує увагу на тому, що екран відповідає стандарту TÜV Rheinland і не шкодить очам при безперервному носінні окулярів.

Невідомо, чи може дисплей транслювати зображення з вбудованих камер. Їх в окулярах дві: основний модуль на 50 Мп та додатковий перископічний сенсор на 8 Мп. Останній оснащений оптичною стабілізацією та 5-кратним оптичним зумом (15-кратним цифровим). За словами керівника проектів Mijia, пристрій розрахований не тільки на любителів гаджетів, а й чудово підійде тим, хто любить ділитися відео у соцмережах.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.