ПриватБанк почав списувати гроші з карт: можуть забрати до 50% усієї суми

Клієнти популярного в країні «ПриватБанку» не на жарт обурені: банк почав масово списувати кошти з пенсійних карток. Повідомляється, що в деяких користувачів було знято 50% усієї суми, що зберігалась на картці.

Це пов’язано з кредитними заборгованостями громадян. Тепер банк має право списувати кошти з будь-якої картки клієнта. Лише з карток соціальних виплат банк стягуватиме 50% від суми. Один клієнт в мережі поскаржився, що банк без його відома та доручення абсолютно незаконно переклав більше половини допомоги ВПО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом та сплату обов’язкового платежу, тим самим залишивши українця без засобів для існування. Потерпілого радує лише те, що сума заборгованості була невелика. Але те, що банк незаконно списав всю суму допомоги ВПО на погашення кредиту дійсно обурює.

Банк в свою чергу пояснив, що діяв цілком законно. Адже він має мовне право стягувати гроші в рахунок оплати кредиту, у тому числі з пенсійної та зарплатної карток. Ці положення прописані у всіх договорах із клієнтами.

«Списання з рахунків на погашення простроченої заборгованості відбувається згідно з умовами та правилами надання банківських послуг розміщених на сайті банку.  Так, згідно з пунктом 2.1.1.3.1., якщо до 25 числа (включно) календарного місяця… банк у разі настання строків платежів здійснювати списання грошей у валюті кредитного ліміту з усіх рахунків клієнта»,— йдеться у повідомленні банку.

Щоб уникнути такого списання, необхідно вчасно вносити щомісячні платежі, не допускаючи прострочень, зазначили у ПриватБанку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.