Частину української «Армії дронів» показали на фото

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров опублікував фотографії та подробиці про дрони, які придбали для військових у рамках проекту «Армія дронів», а також розповів про українські безпілотники.

Серед них – одні з найкращих дронів – FLyEye. Швидкість може сягати 160 км/год, а дальність польоту – 60 км. Також ЗСУ посилять дрони DJI Matrice 300. Безпілотники мають потужні камери та тепловізори.

Він також повідомив, що через платформу UNITED24 зібрано вже близько 20 млн. доларів. До кінця серпня буде виконано перше завдання — куплено 200 дронів-розвідників.

Ведемо переговори з українськими виробниками безпілотників, щоби надалі купувати їх для Армії дронів. Побачили круті БПЛА від компаній Скайтон, SKIF та Укрджет. Укрджет – один із найбільших українських БПЛА із серійним виробництвом. Проводить близько 10 годин у повітрі і може літати за 150 км від керуючої станції. SKIF має камеру, яка працює в автономному режимі. Скайтон може перебувати у небі до 20 години.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ отримали безпілотні літальні апарати H10 Poseidon II, які коштують близько 318 тисяч євро.

У липні Федоров заявив, що Україна уклала контракти на закупівлю різних безпілотних літальних апаратів на суму близько 7,1 млн. доларів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.