Стало відомо чому не приходить грошова допомога з Дії і не тільки

Мережею розлетілись звернення внутрішньо переміщених осіб, які досі не отримали свої виплати. Кількість переселенців без коштів на сьогоднішній день складає 250 тисяч. Сьогодні в країні налічується близько 3,4 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. А в загальному з 2014 року їхня кількість сягає 6,2 млн, що становить приблизно 14% від населення України.

Чверть мільйона людей не отримали виплат для внутрішньо переміщених осіб. Інформацію надала Ірина Верещук, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Однієї з причин є те, що державний портал «Дія» не передав дані до органів соцзабезпечення. Міністерка також додала, що 90 тисяч переселенців вже отримали свої виплати. Міністерство долало більшу кількістю обладнання, аби швидше обробляти заявки та допомагати переселенцям. Іншою причиною стало те, що громадяни неправильно оформили документи ВПО. В такому разі вам необхідно телефонувати та персонально вирішувати питання з фахівцями.

Виплата грошей централізована і здійснюється Міністерством соціальної політики України. Держава виплатила вже понад 17 млрд грн на допомогу внутрішньо переміщеним особам. Виплати ВПО становлять 2000 грн на дорослу людину і 3000 грн — на дитину чи особу з інвалідністю щомісячно.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.