Які українці можуть отримати гроші від міжнародних організацій

У багатьох українців виникло питання, хто саме може розраховувати на матеріальну допомогу від міжнародних та державних організацій. Міністертсво відповіло на запитання хто може лишати свої заявки на платформі «єДопомога».

На допомогу можуть розраховувати найнезахищені верстви населення з особливим статусом. До них відносяться особи з інвалідністю, пенсіонери, одинокі матері або батьки, багатодітні сім’ї, малозабезпечені сім’ї. Загалом, заявку може залишити будь-хто, але міжнародні організації будуть вирішувати хто отримає кошти. Міністерство перевіряє заявки за допомогою інформації, що міститься в реєстрах.

Уряд також повідомив, що допомогу зможуть отримати й пенсіонери. Проте, для отримання допомоги з-за кордону потрібно мати декілка критеріїв. Наприклад, це пенсіонер+визначений регіон або інша соціальна категорія. Останній переданий реєстр до Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, мав зазначену інформацію по заявках з переліку категорій, таких як: малозабезпечені родини та особи з інвалідністю другої групи, які зареєстровані у визначених міжнародною організацією територіях (Луганська, Донецька, Херсонська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська та Запорізька області).

Щоб отримати допомогу вам потірбно перейти на платформу «єДопомога»  edopomoga.gov.ua. Потіи знайти розділ «Виплати від міжнародних організацій» і заповнити заявку. Уважно заповнюйте поля з номером телефону, IBAN, ІПН (РНОКПП) та паспортними даними. Якщо в заявці необхідно подати дані про дитину, то це має зробити один з батьків. Адже якщо інформація буде дублюватись двічі, то станеться помилка. Крім того, не обов’язково мати IBAN для виплати, адже деякими меморандумами передбачена можливість отримання грошового переказу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.