Українці зможуть відкривати картки Приватбанку і Ощадбанку віддалено

Громадянам України, які зараз перебувають на непідконтрольних територіях, хочуть дозволити відкривати банківські картки онлайн для отримання соціальних виплат. Над цим уже працюють у Міністерстві соціальної політики. Про це повідомила глава міністерства Оксана Жолнович.

«Зараз навіть працюємо для того, щоб можна було відкривати карти онлайн, якщо у людини карти не було. Є певні питання, бо є ризики щодо верифікації особистості, щоб якісь шахраї замість людей не діяли. Але я сподіваюся, що ми ці питання вирішимо і максимально гнучко всіма можливими способами намагатися людям на окупованій, непідконтрольній Україні території, доставити виплати», — заявила глава міністерства Оксана Жолнович.

За її словами, і пенсії, і соціальну допомогу продовжують нараховувати вчасно. На даний момент це друга за пріоритетністю стаття у держбюджеті після виплат військовим.

«Пенсії усі нараховувалися, так і нараховуються. Із цим немає затримок. Є відрахування і щоб покрити пенсійні виплати їх вистачає. Єдине, у бюджеті можуть тимчасово бути готівкою або безготівкою, щоб скинути на рахунок, але всі призначення відбуваються. Щодо допомоги — вони теж у нас справно нараховуються», — наголосила Жолнович.

Як раніше повідомляли ЗМІ:

  • 25 липня завершено фінансування пенсій за липень. На пенсійні виплати спрямовано 50,2 млрд грн, у тому числі 11,3 млрд грн – на виплату пенсій через АТ «Укрпошта», 38,9 млрд грн – через уповноважені банки;
  • з початку 2022 року пенсії для українських військових зросли на 3 тисячі та гривень. Тепер вони розраховують на те, що отримуватимуть від держави близько 8,9 тисячі гривень. Якщо говорити про підвищення виплат у відсотках, то вони зросли на 53%;

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.