MIUI 14: що нового, які зміни та хто отримає оновлення

Якщо чутки підтвердяться, менше місяця залишається до офіційного анонсу наступної версії прошивки MIUI 14. На жаль, поки що немає жодної офіційної інформації про нові фішки, але є інсайдерська та аналітична інформація, з якою можна працювати, щоб передбачити майбутні нововведення. Протягом останніх років компанія Xiaomi наголошувала на оптимізацію MIUI, підвищення плавності та стабільності системи. Варто визнати, що після проблемного апдейту MIUI 12, остання версія прошивки стала набагато кращою. Через кілька оновлень (MIUI 12.5, MIUI 12.5 Enhanced Edition), було усунуто всі дитячі хвороби та дрібні шорсткості. Що ж на користувачів чекає в майбутньому?

Розробник планує приділити особливу увагу візуальної складової, доопрацювавши та покращивши практично всі системні програми. Власники смартфонів Xiaomi, Redmi, POCO з переходом на MIUI 14 отримають ще більший функціонал у плані використання віджетів, зокрема базовий віджет “Годинник” матиме можливість налаштування.

 


Істотно покращено буде додаток “Безпека”, до нього будуть додані нові функції. Користувач зможе відключати сповіщення прямо зі шторки швидкого доступу, без необхідності лізти в налаштування.

Продовжиться розвиток “Супершпалер”, флагманські пристрої отримають ще кілька варіантів оформлення робочого екрану. Доопрацьовано будуть і спливаючі повідомлення, які на даний момент виглядають не дуже зручними. Що стосується “чорного списку” пристроїв, які не отримають MIUI 14, то до нього увійдуть лінійки Redmi 9 та Redmi Note 9, Redmi 10X, Mi Note 10, Redmi K30, Poco X2 та Poco X3 NFC. Сам же апдейт буде поділено на три хвилі, останні пристрої отримають MIUI 14 лише до кінця 2023 року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.