В Україні тепер отримати водійські посвідчення стало складніше

Від недавна для українців запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Змінився сам підхід дл навчання: теоретичні та практичні частини тепер розмежують. Тепер бажаючим водіям-початківцям доведеться окремо здати теоретичний курс навчання та скласти. З теоретичними знаннями учні будуть мати практичний курс.

Нововведення опирається на світовий досвід та логічність навчання. Тепер це стане гарантією безпеки на дорогах. Адже до практичних занять тепер будуть допускати лише зі знаннями теоретичної частини. Спочатку учні будуть опановувати правила дорожнього руху, правила експлуатації транспортних засобів, основи безпеки руху та надання домедичної допомоги. Виходить, що внутрішній теоретичний іспит в автошколі буде скасовано.

Після закінчення теоретичного навчання заклад сформує Свідоцтво та внесе дані до Єдиного державного реєстру МВС. Потім на учнів буде очікувати іспит у територіальному сервісному центрі МВС, крім майбутніх водіїв категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE. Свідоцтво буде діяти 1 рік. За умови, якщо цей термін пройшов, а людина, яка хотіла отримати посвідчення водія, так і не склала наступний екзамен з практичного водіння, має починати навчання спочатку.

На практичному курсі треба навчитись керувати автівкою. Після його завершення — іспит. Складання практичного іспиту в автошколі обов’язкове. Заклад освіти видаватиме Свідоцтво про закінчення практичної підготовки. Воно буде чинне протягом двох років.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.