Бюджетні смартфони стають все популярнішими в Україні і по всьому світу

Аналітична компанія Canalys поділилася зі світовою спільнотою новими спостереженнями щодо стану ринку смартфонів. Згідно з новими даними, потенційні покупці все частіше заглядаються на бюджетні моделі замість звичних пристроїв середнього класу та вище.

У другому кварталі 2022-го світові постачання смартфонів упали на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Samsung традиційно посіла перше місце завдяки недорогій лінійці A, відвантаживши 21% від загальної кількості пристроїв проти 18% роком раніше. Apple посіла друге місце з 17% (було 14%) за рахунок попиту на iPhone 13, незважаючи на його ціну. Xiaomi, OPPO та vivo залишилися у п’ятірці, але втратили у річному обчисленні 3%, 1% та 1% відповідно.

Деякі експерти вважають, що зниження на 9% пов’язане з величезним попитом роком раніше після важкого 2020-го, тоді як сьогодні покупець більше стурбований іншими категоріями товарів, а не електронікою. Також падіння пов’язують із зростанням глобальної інфляції та надлишком пропозиції у середньому ціновому сегменті.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.