Українці можуть оформити виплати за 9 програмами: як отримати до 20000 гривень

Багато громадян заплутались в тому, де та яку допомогу вони зможуть отримати. Мова піде про громадян з офіційним статусом ВПО. Стандартна допомога становить 2000 гривень для дорослих та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Для її отримання спочатку необхідно отримати офіційний статус внутрішньо переміщеної особи.Це ви можете зробити, звернувшись до ЦНАП або до управління соціального захисту. Крім того, отримати статус переселенцям та допомогу можна в державному порталі «Дія».

Допомогу зможуть отримати внутрішньо переміщені особі та українці, які залишилися без житла через військові дії, а саме їхні будинки були зруйновані і не підлягають відновленню та ремонту. Також переселенці можуть отримати допомогу і від міжнародних організацій. Зазначається, що розмір таких доплат становить від 2200 до 2500 гривень. Зокрема, від ООН розмір виплат становить 2220 гривень на кожного переселенця протягом 3 місяців. Подати зможуть заяви:

  • домогосподарства, яке ведеться однією людиною, тобто не повна сім’я, в якій є 2 і більше дітей віком до 18 років, або люди похилого віку;
  • особи старші 60-річного віку, які є головами домогосподарств, а також ті літні громадяни, з якими проживають діти віком до 18 років.
  • домогосподарства, де є люди з інвалідністю.
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу, а також дітьми, які були розлучені з батьками.

Всесвітня продовольча програма ООН  надає допомогу у 2 220 гривень протягом 3 місяців. Майте на увазі, що допомогу максимум можна оформити на 3 члени сім’ї, тобто одна сім’я на місяць може отримувати не більше 6 660 гривень. 2220 гривень протягом 3 місяців також виплачує ЮНІСЕФ, дитячий фонд ООН. Кошти отримати можна на 5 членів сім’ї, тобто сума допомоги становитиме 11 100 гривень.

Місія Міжнародного Червоного Хреста в Україні та Товариство Червоного Хреста України разом із Міністерством соціальної політики України надає допомогу у 2 500 гривень.МОМ, Міжнародна організація з міграції, надає допомогу у розмірі 2 220 гривень на особу на місяць. Виплачується також протягом 3 місяців.

Агентство з питань технічного співробітництва та розвитку, яке надає допомогу у розмірі 2 220 гривень на місяць на особу. Допомога видають одним платежем за 3 місяці, тобто її розмір становитиме 6660 гривень на особу. Естонська рада з питань біженців разом з благодійним фондом ” Єдність за майбутнє” надає допомогу у розмірі 2 220 гривень на особу протягом 3 місяців. Надана допомога може бути максимум на 5 членів сім’ї та складати загалом 11 100 гривень.

Чеська гуманітарна організація “Людина в біді” , надають допомогу у розмірі 2 220 гривень на місяць на особу протягом 3 місяців. Норвезька рада у справах біженців , проте ця організація поки що призупинила допомогу. Міжнародна організація з надання допомоги та відновлення ZOA також на сьогодні призупинила виплати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.