Після повідомлень від Нацбанку та “Дії” пропадають усі гроші

Останнім часом в мережі почали все частіше описувати шахрайські випадки. Шахраї надсилають літнім людям повідомлення нібито від Нацбанку, ООН, “єПідтримки”, а потім з карток зникають всі гроші. На жаль, навтіь під час війни знаходяться нелюди, які продовжують обманювати та обкрадати громадян. Нечесні придумали нові схеми, розсилаючи повідомлення від ООН, Нацбанку або за програмою “є Підтримка”.

Дізнавшись це Національний банк України дав поради як уникнути таких нещасних випадків. Шахраї надсилають повідомлення українцям від імені фінансового регулятора із проханням допомогти ЗСУ. Гроші потрібно переказувати на криптогаманець. Надходять повідомлення з двох фейкових електронних адрес: helpukraine@bank.gov.ua та helpukrainearmy@bank.gov.ua.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ, що НБУ не надсилає громадянам такі листи. В жодному разі нк відповідайте на них та одразу видаліть. Тако шахраї створили сайт, який нібито роздає допомогу від ООН.

Для отримання допомоги нібито потрібно заплатити державне мито. Пам’ятаєте, що на Єдиному вебпорталі органів виконавчої таких послуг немає. Крім того, при отриманні допомоги чи переказі грошей жодних мит немає.

У жодному разі не переходьте за посиланням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.