MIUI 14 близько: Що нового додадуть і які смартфони не отримають оновлення

Компанія Xiaomi продовжує оновлювати смартфони минулих років до MIUI 13 посиленими темпами, адже кілька днів тому Redmi Note 9 отримав актуальну версію системи на базі Android 12.

І так само як рік тому, якраз під завершення розсилки оновлень, стає доступна інформація про наступну версію MIUI.

Цього разу в коді програми SimTools (з тестової версії MIUI) було знайдено згадування версії системи під номером 14, і деякі користувачі припустили, що презентація MIUI 14 відбудеться в серпні, разом з Xiaomi 13 і Xiaomi 13 Pro.

“nuwa” та “fuxi” кодові імена нових смартфонів

На жаль, змушений розвіяти цей міф, адже цифра 14 (в даному випадку) означає не версію системи, а версію її коду (наприклад MIUI 12.5 мала версію коду 11), тому презентація нової версії відбудеться не раніше листопада і як такої системи (у звичному розумінні) ще немає.

Нововведення MIUI 14

Третій рік поспіль основний наголос буде зроблено на оптимізацію і треба визнати, що в порівнянні з MIUI 12 компанія Xiaomi проробила велику роботу над підвищенням продуктивності та стабільності.

Візуальні зміни стосуватимуться кожної системної програми, але глобального редизайну користувачі не побачать. У глобальну версію системи буде додано підтримку віджетів, а користувачі MIUI з індексами, “ID” та “IN” отримають нове меню з категоріями та кількома варіантами віджету годин, погоди та активності.

Буде перероблено програму “Безпека”, а точніше розділ, що відповідає за захист користувача.

Додана можливість відключати сповіщення прямо зі шторки, а на глобальних прошивках з’явиться анонсований ще рік тому режим керування смартфоном однією рукою.

Xiaomi додасть кілька варіантів “Супер-шпалер”, які будуть доступні для флагманських пристроїв. Про це свідчить напис, який вже зараз можна побачити у додатку “Теми”.

До речі, як тільки нові варіанти оформлення будуть додані, я випущу окрему інструкцію про те, як їх встановити на будь-який смартфон під керуванням MIUI 12.5 (Enhanced Edition) та MIUI 13.

І останнім з відомих на даний момент змін стане переробка, а точніше доопрацювання спливаючих повідомлень, які в даний момент працюють не так добре, як хотілося б.

 

Які смартфони не отримають оновлення
За бортом MIUI 14 залишаться всі моделі серії “Redmi 9” і “Redmi Note 9”, один з смартфонів бренду – “Poco X3 NFC”, всі моделі серій “Redmi 10X”, “Mi Note 10”, “Redmi K30” , “Poco X2” (включаючи Pro версії) та частково серія “Redmi 10” разом з недорогими смартфонами Poco (C3/C31).

Оновлення буде розділене на три етапи, а остання “хвиля” оновлень триватиме аж до кінця 2023 року, частина смартфонів отримають обмежену версію MIUI 14 засновану на базі Android 12, в якій буде відсутня частина функцій та нововведень (список опублікую після перевірки).

Напишіть чого ви чекаєте від MIUI 14 і які налаштування здаються вам найбільш значущими, а я триматиму вас у курсі всіх нововведень та оновлених списків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.