Багатьом українцям скоротили грошову допомогу з “Дії”

Для українців надійшла важлива новина: допомогу по безробіттю буде скорочено до мінімуму. Тепер безробітні будуть отримувати до 1800 гривень на місяць. Мова йде про громадян, які є переселенцями, громадян, що перебувають на тимчасово окупованій території та в гарячих точках. Новину повідомив державний центр зайнятості.

ДЦЗ пояснив, що багато українців втратили свої роботі місця разом з документами, які підтверджують їх страховий стаж, зарплату, тощо. Але держава не полишає громадян, тому було прийнято рішення виплачувати не більше 1800 гривень на місяць. Це мінімальний розмір виплат, передбачених законом. Також представники державного центру зайнятості додали:

«Пунктом 7 Порядку надання допомоги з безробіття, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 року № 735 (набуло чинності з 02.07.2022 року), встановлено, що під час воєнного стану внутрішньо переміщеним особам або ообам, які перебувають на території України у районі проведення військових (бойових) дій, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), у разі відсутності документів та відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітної плати (дохід, грошове забезпечення), допомога по безробіттю призначається тривалістю 180 календарних днів протягом двох років від дня призначення у мінімальному розмірі для застрахованих осіб – 1800 гривень».

Крім того, у період війни уряд виплачує допомогу безробітнім лише протягом одного місяця. Громадяни повинні знайти роботу або вони будуть залучені до суспільно корисних робіт. Такі роботи будуть оплачуватись у розмірі мінімальної зарплати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.