Приватбанк радикально змінив ліміти зі зняття грошей із карток

«ПриватБанк» звернувся з важливою новиною до своїх клієнтів. Річ у тім, що Національний Банк України змінив ліміти зі зняття готівки з карток. Це було зроблено для підтримки економіки в умовах війни. Нові правила почали діяти 3 21 липня. Було скориговано офіційний курс гривні до долара на 25%. НБУ вжив заходів для мінімізації витрат міжнародних резервів.

Тепер змінився ліміт на зняття готівки за кордоном з гривневих платіжних банківських карток. Раніле він був щомісячний, а став щотижневим. Українці можуть на 7 днів зняти валюту в еквіваленті 12500 грн. У місяць це виходить 50 тис. грн. Національний банк дозволив фінансовим установам продавати безготівкові гроші громадянам із подальшим розміщенням на депозит строком від 3 календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис. грн.

Можна спостерігати також зниження лімітів на P2P перекази за кордон з українських карток в еквіваленті зі 100 тис. грн до 30 тис. грн. Також за кордоном впроваджується щомісячний ліміт на виконання розрахунків у розмірі 100 тис. грн в еквіваленті з усіх рахунків клієнтів у банку, відкритих у національній валюті.

Важливо знати, що з 25 липня комерційні банки не зможуть купувати готівкову гривню в іноземної фінансової установи за безготівкову іноземну валюту. НБУ пояснив, що саме такі дії допоможуть збалансувати валютний ринок в період війни. НБУ також оновив курс гривні до долара США, який офіційно становить 36,5686 грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.