Xiaomi забула про свої обіцянки: фани не в задоволенні

Підраховано вартість комплектуючих нового фотофлагмана. Згідно з дослідженням Counterpoint, апаратна вартість Xiaomi 12S Ultra у версії з 8 ГБ оперативної та 256 ГБ флеш-пам’яті становить близько 517 доларів, при цьому смартфон надійшов у продаж за 887 доларів.

Навесні 2018 року генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь заявив, що компанія відмовляється отримувати від продажу смартфонів, електронних компонентів IoT та всіляких гаджетів більше ніж 5% прибутку. Це цифра з урахуванням вирахування податків, витрат на просування бренду та сервіс користувача. У 2019 році він знову підтвердив, що компанія не робитиме надто великої накрутки на свої смартфони, обмежуючись прибутком у 5%.

 

Тут варто звернути увагу на те, що підрахована сума включає тільки вартість комплектуючих, але не включає витрати на проектування, складування, логістику, маркетинг і таке інше. Але в даному випадку, як і у випадку зі всіма сучасними смартфонами Xiaomi, прибуток явно перевищує 5%. Подорожчання смартфонів Xiaomi відбулося протягом останніх двох років і до цього поступово вже звикли. Відносно доступними у виробника залишилися бренди Redmi та Poco.

Експерти відзначають, що вартість обладнання Xiaomi 12S Ultra досить висока, оскільки в смартфоні використовуються об’єктиви Leica, мобільна платформа Snapdragon 8 Plus Gen 1, чудовий екран, процесор керування живленням Xiaomi Surging G1 та інші компоненти.

Після того як Xiaomi12S Ultra надійшов у продаж, Лей Цзюнь сказав, що рейтинг відкликань телефону досяг 98%, що є найвищим рейтингом серед продуктів Xiaomi високого класу за останні два роки. Це підтверджує, що Xiaomi робить все краще та краще.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.