«Альфа-банк» за декілька днів увірвався в топи: все через курс долара

«ПриватБанку» та monobank варто бути обачнішими, адже в них з’явився достойний конкурент. Річ у тім, що Sense SuperApp від «Альфа-банку» вирвалася на перше місце в українському App Store у розділі «Фінанси».

Олег Гороховський, співзасновник monobank, пояснює такий прорив з «картковим туризмом». Українці користуються ним при виїзді за кордон та знятті готівки за мінімальним курсом. Повертаючись, заробітчани перепродають валюту вже за ринковою вартістю. Людям вигідно знімати гроші за найменш низьким курсом, який зараз і пропонує «Альфа-банк». Саме це, скоріш за все, і залучає нових клієнтів.

Такий успіх пов’язаний з тим, що напередодні «ПриватБанк» та monobank

встановили єдиний курс на продаж та купівлю валют для безготівкових угод. Тепер усі перекази та зняття готівки з валютних карток у цих банках рахуються не за курсом НБУ, а за ринковим. Тобто бізнес продає долари по 29 гривень, а купує вже по 35-36 . Курс валюти у «Альфа-банку» становить 29,5 гривень за купівлю та 34 за продаж. Якщо ви бажаєте обміняти валюту у відділенні, то курс становитеме 35,7 та 36,5 гривень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.