Чому деякі українці не дочекалися виплат з Дії в 6500 гривень

Ще на початку березня уряд оголосив про допомогу у розмірі 6500₴. Проте, деякі українці ще не отримали своїх виплату. Так от — деяким громадянам доведеться повернути допомогу, адже уряд допустив серйозну помилку.

Нещодавно було проведено низку перевірок які показали, що виплати отримували застраховані працівники, які працювали в державних установах. За законодавством такі громадяни не зможуть отримувати кошти, які працюють за умовою трудового контракту, гіг-контракту, цивільно-правових договорах.

Проте, уряд повідомив про нову одноразову допомогу у сумі 100 тис. грн.  Навіть якщо громадянин не може отримати кошти, їх зможуть отримати родичі. Кошти розраховані на громадян, які були звільнені з полону, а також для тих, хто залишився ув’язненим на території, непідконтрольній Україні. Спеціальна комісія буде вирішувати хто отримає допомогу. Виплату зможуть отримати такі громадяни:

  • українці, які позбавлені волі внаслідок злочинних діянь агресора;
  • сім’ї українців, позбавлених волі на тимчасово окупованих територіях або на території РФ з політичних мотивів, а також через громадську, політичну чи професійну діяльність таких громадян.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.