“Дія” буде видавати гроші на нові квартири: кому і на яких умовах доступні виплати

Нажаль, багато наших громадян втратили домівки під час війни. Нещодавно уряд оголосив про те, що жителі Київщини зможуть отримати кошти на нові квартири. Соціальна програма отримала назву «Нова оселя». Поки кошти можуть отримати жителі Київської області, які втратили житло внаслідок війни.

Реєстри будуть оброблятися В порядку черги надісланих заяв. Всього житло отримує 2000 сімей: 1000 цього року та інша половина — наступного. Також до уваги буде взята пріоритетність: сім’ї загиблих внаслідок нападу Росії, а також особи з інвалідністю, пенсіонери, багатодітні та непрацездатні особи отримають кошти першими. На допомогу

можна купити нову квартиру у Київської області: Біла Церква, Березань, Богуслав, Білогородка, Буча, Гостомель, Бровари, Ірпінь, Глеваха, Миронівка, Чабани, Погреби, Обухів та Тарасівка.

Подати заяву потрібно до органів місцевого самоврядування за місцем зруйнованого житла. У заяві також ви повинні вказати, що ви українець і що ваша сім’я не отримувала компенсації за нерухомість. До також слід додається:

  • копія інформаційного повідомлення про пошкоджене/знищене житло під час війни;
  • копії документів, що підтверджують громадянство України та особу власника майна та членів сім’ї, які претендують на нерухомість;
  • засвідчена копія документу на право власності на знищене майно;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків власника майна та членів його сім’ї;
  • копії документів, які підтверджують підстави для пріоритетності в отриманні грошей на купівлю житла.
  • звіт за підсумками обстеження, де зазначено, що об’єкт підлягає частковому чи повному демонтажу;
  • довідка з переліку потенційно аварійно-небезпечних об’єктів, які потребують невідкладних робіт з демонтажу.

Якщо заява буде ухвалено вам потрібно звернутися до банку для відкриття рахунку із спецрежимом використання. Реквізити передають до департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації – і на вказаний рахунок надійдуть кошти. Гроші можуть бути використані протягом 6 місяців на купівлю житла у будинках, які прийняті в експлуатацію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.