Битва смартфонів Xiaomi POCO F4 проти POCO X4 GT: чим відрізняються ці смартфони

Нещодавно POCO, суббренд китайського техногіганта Xiaomi, анонсував на європейському ринку дует смартфонів POCO F4 та POCO X4 GT. Новинки можна вважати чудовою альтернативою флагманам для геймерів та просунутих користувачів.

За рахунок своїх сильних показників і демократичної ціни вони можуть стати реальними бестселерами. Але на якій моделі варто зупинити свій вибір — на POCO F4 або на POCO X4 GT, буде залежати від ваших потреб і запитів. Прийняти правильне рішення допоможе наша нова стаття, де порівнюються технічні характеристики двох нових смартфонів POCO.

Дизайн

Якщо ви віддаєте перевагу більш компактним і ергономічним смартфонам, то краще вибрати POCO F4, оскільки він має більш тонкий і легкий корпус. Його товщина становить 7,7 мм, а маса з урахуванням усієї начинки — всього 195 г. Є в нього ще одна важлива перевага — сертифікат IP53, який свідчить про пило і водонепроникність корпусу.

Що ж до POCO X4 GT, то він має більш «легкий» дизайн за рахунок пофарбованого в колір корпусу модуля основної камери. Однак він товстіший і важчий за свого побратима.

На жаль, обидва смартфони одягнені в корпус із полікарбонату і на матеріали преміум-класу тут розраховувати не варто. Тим не менш, і у POCO F4, і у POCO X4 GT дисплеї вкриті захисним склом Gorilla Glass 5, що робить їх більш стійкими до подряпин.

Дисплей

Якщо говорити про якість дисплея, то у POCO F4 вона вища. Ця модель оснащена 6,67-дюймовою AMOLED-панеллю з роздільною здатністю Full HD+ (2400 на 1080 пікселів), частотою оновлення зображення 120 Гц, підтримкою Dolby Vision та HDR10+. Його пікова яскравість досягає 1300 нит, а зверху екран покритий захисним склом Gorilla Glass 5.

Дисплей POCO X4 GT краще підійде для геймерів завдяки частоті оновлення, що досягає 144 Гц, проте він являє собою IPS LCD-панель. І незважаючи на гарну якість зображення завдяки HDR10 та Dolby Vision, цей екран не може навіть зрівнятися з аналогічними панелями AMOLED.


Програмне та апаратне забезпечення

У плані апаратного забезпечення POCO X4 GT перевершує свого побратима. X-модель побудована на платформі Dimensity 8100 від MediaTek у поєднанні з 8 Гбайт ОЗП та до 256 Гбайт вбудованої пам’яті типу UFS 3.1. Тут слід сказати, що Dimensity 8100 побудований по 5-нанометровому техпроцесу і є найкращим чіпсетом MediaTek після Dimensity 9000 і 9000+.

Що стосується POCO F4, то він побудований на старішому чіпсеті Qualcomm Snapdragon 870, який працює в парі з 12 Гбайт ОЗУ. Для зберігання даних у нього передбачено вбудований накопичувач типу UFS 3.1 об’ємом до 256 Гбайт.

Обидва смартфони працюють під керуванням мобільної операційної системи Android 12 із встановленою поверх фірмовою оболонкою MIUI 13, адаптованою під пристрої POCO.

Камери

В області камер між цими двома смартфонами відмінностей немає, крім того, що POCO F4 має оптичну стабілізацію зображення, що підвищує якість відеозйомки.

У будь-якому випадку, обидва апарати мають фронтальну 20-мегапіксельну камеру спереду і потрійну основну камеру ззаду, що складається з головного модуля на 64 Мп, надширококутного датчика на 8 Мп і 2-мегапіксельної макрокамери.

Батарея

Якщо вам потрібно смартфон з високою автономністю, то найкращий вибір – це POCO X4 GT. Він має батарею ємністю 5080 мАг і, незважаючи на IPS-дисплей, смартфон працює без підзарядки довше, ніж його побратим. Також зверніть увагу, що POCO X4 GT має більш енергоефективний процесор, оскільки він побудований за 5-нанометровими нормами.

У той же час POCO F4 зі своєю батареєю на 4500 мАч також пропонує непогану автономність. Також обидва смартфони підтримують швидке провідне заряджання потужністю 67 Вт, але POCO F4 заряджається швидше, оскільки ємність батареї у нього менше.

Ціни

Вартість POCO F4 в Європі стартує з позначки 399 євро, а покупка POCO X4 GT коштуватиме 299 євро. Перша модель виглядає цікавіше за рахунок крутого дисплея, а друга має велику батарею та кращий процесор.

Переваги POCO F4:

AMOLED-дисплей;
рейтинг IP53;
тонкий та легкий корпус;
камера із оптичною стабілізацією.

Недоліки POCO F4:

менш потужний процесор.

Переваги POCO X4 GT:

сучасніший чіпсет;
вища частота оновлення екрана;
збільшена батарея;
доступна ціна.

Недоліки POCO X4 GT:

IPS-дисплей.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.