Громадян змінили отримання виплат з Дії: як забрати свої гроші

Уряд активно виплачує матеріальну допомогу усім переселенцям. Проте, було змінено правила виплати допомоги одній категорії громадян. Мова йде про пенсії недієздатним переселенцям, у яких немає опікунів. Зокрема, це стосується пенсіонерів, які через війну переїхали в безпечніші регіони.

З наступного місяця соціальна допомога буде надходити на рахунок закладів, в яких вони перебувають. Також буде підвищенно мінімальні виплати, як і решті пенсіонерів. Органи соціального захисту, пенсійні фонди та структурні підрозділи мають відомості про недієздатних громадян. Тому, виплати будуть автоматично перераховані за новою адресою.

Виплати будуть переадресовані лише самотніх літніх громадян, які не мають опікунів, і перебувають під опікою в органів опіки. Їх недієздатність визнана судом. Недієздатною, за законом, є особа, яка внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій і керувати собою. Заяву про обмеження недієздатності, або часткової дієздатності подається до суду за місцем проживання, а якщо людина перебуває на лікуванні в наркологічному чи психіатричному закладі – за місцезнаходженням цього закладу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.