Виплати через “Дія” в липні: хто і скільки грошей отримає

Багато переселенців цікавляться, на які допомоги від державних та міжнародних організацій вони можуть отримати наступного місяця. Внутрішні переміщені особи продовжуватимуть отримати виплати у 2000 гривень доя дорослих та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Кошти отримають ті переселенці, які переїхали із зон, де ведуться активні бойові дії, або тим, чиє житло зруйноване чи непридатне для проживання через війну. Оформити допомогу можуть жителі: Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.

Також громадяни зможуть отримати одноразову допомогу від міжнародних організацій. Наприклад, малозабезпечені сім’ї зможуть отримати матеріальну допомогу від Червоного Хреста у розмірі 2500 грн. Кошти нараховуються автоматично на зареєстровані у Мінсоцполітики сім’ї, які до 24 лютого проживали в громадах, які постраждали під час війни.

Крім того, переселенці зможуть отримати виплати від ООН, навіть без офіційного статусу ВПО. Для цього потрібно звернутися до органів соціального захисту населення у своїй територіальній громаді. Розмір виплат становитиме 2500 грн. Допомогу громадяни отримають протягом трьох місяців.

Багатодітні сім’ї, а також сім’ї з двома та більше дітьми, де хоч одна дитина з інвалідністю, можуть розраховувати на фінансову підтримку від ЮНІСЕФ. Такі сім’ї зможуть отримати по 2200 грн щомісяця на кожного члена сім’ї, але не більше ніж на п’ять осіб. Для участі у програмі необхідно заповнити заявку на сайті організації. Таку ж суму украінці зможуть отримати від Норвезької ради у справах біженців. Для отримання грошей потрібно зареєструватися на участь у програмі у месенджері WhatsApp та почекати 10 днів на розгляд заявки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.