Виплати з Дії у липні: які види допомоги залишаться, і хто отримає

Багато внутрішньо переміщених осіб переймаються тим, що деякі матеріальні виплати так і не надійшли. Деякі взагалі не можуть зрозуміти від яких організацій надходять виплати. Тому, ми вирішили пояснити хто та які виплати отримає у липні.

Наступного місяця переселенці продовжать отримувати 2000 гривень для дорослих, та 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю. Кошти отримають ті переселенці, які переїхали із зон, де ведуться активні бойові дії, або тим, чиє житло зруйноване чи непридатне для проживання через війну. До таких громад належать населені пункти на Донеччині, у Дніпропетровську, Запорізький, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Крім того, українці зможуть отримати одноразову допомогу від міжнародних організацій. Наприклад, малозабезпечених сімей підтримає Червоний Хрест. Допомога у розмірі 2500 грн нараховується автоматично на зареєстровані у Мінсоцполітики сім’ї, які до 24 лютого проживали в громадах, які постраждали під час війни. Також украіїнці зможуть отримати виплати від ООН, навіть без офіційного статусу ВПО. Для цього потрібно звернутися до органів соціального захисту населення у своїй територіальній громаді. Розмір виплат становитиме 2500 грн. Допомогу громадяни отримають протягом трьох місяців.

Багатодітні сім’ї, а також сім’ї з двома та більше дітьми, де хоч одна дитина з інвалідністю, можуть розраховувати на фінансову підтримку від ЮНІСЕФ. Такі сім’ї зможуть отримати по 2200 грн щомісяця на кожного члена сім’ї, але не більше ніж на п’ять осіб. Для участі у програмі необхідно заповнити заявку на сайті організації. Таку ж суму украінці зможуть отримати від Норвезької ради у справах біженців. Для отримання грошей потрібно зареєструватися на участь у програмі у месенджері WhatsApp та почекати 10 днів на розгляд заявки.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.