Кожен п’ятий досі не отримав 6500 гривень з Дії: коли будуть гроші

Пам’ятаєте перші виплати, які отримували українці, що втратили можливість працювати? Сума допомоги становила 6500 гривень, а завки можна було подавати до кінця березня. Так от, деякі українці досі не отримати виплат. За статистикою кожен п’ятий громадянин чекає на допомогу.

Зараз Міністерство економіки зарахували кошти у сумі 25 млрд грн, які отримають 3,86 млн громадян, які подали заявки на отримання допомоги з 7 по 25 березня, що становить 80%. Всього кількість заявок становить 4,77 млн осіб на загальну суму 30,98 млрд грн. Залишилось виплатить допомогу 193 907 українцям. Поступово ці кошти будуть виплачені, адже Верховна Рада ухвалила рішення щодо збільшення фінансування програми на 5,8 млрд грн, яких достатньо, щоб це зробити у повному обсязі.

Ще в березня Денис Шмигаль заявив, що українці, які через війну втратили роботу, зможуть отримати допомогу від держави у розмірі 6,5 тис. грн через програму “єПідтримка”. Спочатку було виділено лише 25 млрд грн. на фінансування програми. Але наприкінці травня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету України, збільшивши видатки на 287 млрд грн за рахунок здійснення додаткових зовнішніх запозичень, у тому числі збільшила видатки на надання допомоги в рамках програми “єПідтримка” на 5,8 млрд грн до понад 30 млрд грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.