ПриватБанк влип у новий скандал

Державний банк “ПриватБанк” знову звинуватили у “крадіжці” грошей з рахунків. Про це стало відомо з відгуку, залишеного українцем на порталі “Мінфін”. Клієнт розповів, що мав заборгованість на кредитній картці у розмірі 22 000 гривень, оскільки через війну він втратив роботу.

“Позичив у друзів гроші, щоб мати кошти для існування та можливості оплачувати відсотки за користування позиковими грошима банку. Оплачував вчасно обов’язкові платежі. Сьогодні на рахунку виявив 1500грн. замість 11000 грн. і дізнався, що банк зменшив мені кредитний ліміт вдвічі”, – написав чоловік.

Також він зазначив, що у ПриватБанку традиційно розповіли, що процес скорочення ліміту є автоматизованим, а рішення залежить від багатьох факторів.

“Тобто банк тупо без попередження закрив заборгованість моїми грошима, які я розраховував витратити на життя, поки перебуваю в пошуках роботи. І це під час військових дій, коли понад 60% людей опинилися без роботи. Дякуємо за допомогу у скрутний час ПриватБанк! Як говорила одна розумна людина “Не такі страшні російські воші як українські ***!”.

У ПриватБанку вирішили прокоментувати відгук, зазначивши, що можливість зменшення кредитного ліміту прописано у договорі.

“Важливо розуміти, що коли банк зменшує кредитний ліміт, він не забирає ваші особисті кошти, а зменшує суму кредиту, якою ви можете користуватися. При внесенні коштів на картку насамперед погашається заборгованість. Якби на карті не було використаного кредиту, це були б б ваші особисті кошти. У даному випадку йдеться про кредитні кошти, надані банком”, – повідомили в банку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.