Українцям роз’яснили затримку виплат з “Дії”

Багато громадян в результаті війни отримали статус внутрішньо переміщених осіб, які мають право на матеріальну допомогу він держави, але деякі біженці вже кілька місяців чекають на свої виплати.

Як повідомила міністр соцполітики Марина Лазебна, пов’язано це з тим, наскільки швидко дані про переселенців надходять із областей, пише tehnofan.

Вона зазначила, що на виплати ВПО минулого місяця направлено 5 млрд. гривень, а черговий транш заплановано наступного тижня. Це означає, що вже незабаром переселенцям виплатять гроші.

Також багато громадян все ще не набули офіційного статусу внутрішньо переміщеної особи. Представники уряду зараз займаються оновленням цього питання. Щойно довідка з’явиться у державному порталі “Дія”, переселенці отримають свої кошти.

Лазебна зауважила, що затримка виплат пов’язана з великою кількістю переселенців, заявки яких обробляються у порядку черги. Тому ті, хто подав заявку раніше, отримують свої кошти швидше. Також переселенці нерівномірно проживають біля країни. Наприклад, переселенці, які перебувають у центральній Україні, отримують виплати швидше. Оскільки найбільше переселенців зараз перебувають на західній Україні, то й виплати туди приходитимуть не так швидко.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.