Стало простіше отримувати 2200 гривень від міжнародних організацій

Внутрішньо переміщені особи продовжують отримувати ряд допомог від державних та міжнародних організацій. Крім того, було розширено список отримувачів на допомогу від ЮНІСЕФ у розмірі 2200 грн. Тепер матеріальну допомогу від ЮНІСЕФ зможуть отримати такі сім‘ї:

  • які виховують трьох і більше неповнолітніх дітей;
  • сім’ї, які виховують як мінімум одну неповнолітню дитину з інвалідністю.

Більше того, допомогу зможуть отримати навіть громадяни, які не мають статус внутрішньо переміщеної особи. Тобто не обов’язково бути офіційним переселенцем, аби отримати допомогу. Також важливою умовою є те, щоб сім‘ї перебували на території України та до цього не отримувати допомогу від ЮНІСЕФ або іншої міжнародної гуманітарної організації з 24 лютого.

Сума допомоги становить 2220 на кожного члена сім‘ї щомісячно, але на п’ять осіб максимум. Допомога надійде на банківську картку одразу на три місяці. Для цього потрібно подати заявку, зареєструвавшись на сайті організації або за допомогою соцпрацівників у Кіровоградській, Київській та Житомирській областях.

Після цього заявник отримає дві SMS – одне після технічного відбору та перевірки всіх зазначених даних (триває до 2-х тижнів), а друге – для підтвердження отримання платежу, причому обидва повідомлення відправляються з номера 4224. Кошти ви отримаєте на банківський рахунок, який ви вказали у заявці.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.