Через “Дія” можна отримати до 10000 гривень допомоги: інструкція

Багато українців зазнало втрат внаслідок війни. Окрім переселенців на допомогу зможе розраховувати ще одна категорія громадян. Виплати отримають українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях та внутрішньо переміщені особи. Як отримати допомогу у 10000₴?

Безробітні внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати до 9750 грн. щомісячно. Проте, не все так просто: переселенець отримує допомогу залежності від тривалості минулої роботи, а також попередній зарплаті.

Для отримання допомоги, перш за все, потрібно отримати статус безробітного. Це можна зробити офлайн у Центрі зайнятості, або онлайн за декілька хвилин за допомогою державного порталу «Дія». Просто завантажте бланки, заповніть їх, сфотографуйте та відправте в електронній формі в Державну службу зайнятості. Алгоритм подачі заяви в «Дії»:

  • Заповніть та підпишіть заяву;
  • Вам також знадобиться картка «єПідтримки», якщо ви її досі не маєте то вам потрібно згенерувати її;
  • Подати до центру зайнятості заяву з проханням надати статус безробітного та призначення виплат.

Майте на увазі, якщо ви подати документи онлайн, то вам необхідно протягом 30 календарних днів після припинення або скасування воєнного стану особисто принести документи в Державну службу зайнятості, де ви зареєстровані.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.