Київстар, Vodafone та lifecell почали перехід на Cell Broadcast

Популярні мобільні оператори з 15 червня перейшли на нову технологію, яка зветься Cell Broadcast. Київстар, Vodafone та lifecell вже тестують новинку спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Саме ця система буде сповіщувати про надзвичайну ситуацію.

Тестова система почала працювати вчора, тому є можливість збоїв у роботі перед налаштуванням системи. В прямому сенсі ваші смартфони можуть розриватись через сповіщення. Це стосується жителів Полтавської та Вінницької областей. ДСНС буде надсилати повідомлення, які не пов’язані з загрозами. Повторюємо, це лише тестування системи. Cell Broadcast буде набагато швидше повідомляти українців про загрозу, ніж SMS-повідомлення.

Ви зможете обрати гучність сповіщень та змінити інші налаштування, як геолокація, та робота при вимкненому смартфоні. Проте, смартфони, які випущені до 2019 року з високою часткою ймовірності не зможуть приймати сигнал. Також вказується, що приймати оповіщення можуть смартфони на базі операційної системи Android версії 11 і вище, а також iOS від версії 14.5.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.