Секрети MIUI: які налаштування допомагають Xiaomi менше розряджатися

За останні кілька років багато показників сучасних смартфонів покращилися: підвищилася продуктивність, кількість мегапікселів камери, обсяг пам’яті, роздільна здатність та частота оновлення дисплея. Єдине, з чим важко впоратися, це з автономністю. І хоча перехід на новий техпроцес щоразу покращує енергоефективність гаджетів, це компенсується підвищеною потужністю чіпів. Ми як заряджали смартфони раз на 1-2 дні, так і продовжуємо робити це. Винятком є ​​лише довгограючі “цеглини”, але це зовсім інша історія. Як поліпшити автономність пристроїв Xiaomi, Redmi, Poco, що працюють під управлінням MIUI? Є кілька хитрих рішень, про які ми розповімо.

 

Заходимо в налаштування “Play Захист”, для цього відкриваємо Стан захисту -> Google Play Захист -> Налаштування -> тут шукаємо розділ “Конфіденційність додатків”.

 

Після натискання ви зможете побачити, які програми не використовуються довго, тому їх можна обмежити. Ви можете натиснути на значок з кошиком, видаливши або обмеживши їх від пожирання ресурсів смартфона.

 

Після цього відкриваємо заздалегідь встановлену програму “Activity Launcher”, яку можна знайти в Google Play під назвою Запуск Activity. У пошуку пишемо “Використання пам’яті” і заходимо до цього розділу. Тиснемо “Ще” > “Показати системні процеси”. Після цього відкриваємо будь-який додаток та виставляємо йому значення “Обмежено”

 

Які програми обмежувати? Це залежить від конкретного смартфона та користувача, яким допомагає обмеження Google Chrome, інші ставлять обмеження на системні процеси Android. Загалом після завершення маніпуляцій витрата ресурсів системою може знизитися втричі.

 

При цьому уточнимо, що працюють дані налаштування на смартфонах з операційною системою Android 12, а після перезавантаження всі параметри злітають.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.