Як перевірити статус заявки на грошову допомогу через Дію

З початком повномасштабної війни Росії проти України в рамках програми “еПідтримка” українці отримали можливість оформити грошову допомогу, як переселенці та безробітні. Крім того, підприємці, які оформили на роботу ВПО, могли подати заявку на виплату у розмірі 6500 гривень. Українці можуть перевірити статус своєї заявки на виплату. Зробити це можна у додатку “Дія” або на однойменному порталі. Якщо людина подає заявку через програму “Дія”, у відповідному розділі послуг (“Допомога з безробіття”, “Оформлення довідки ВПО” або “еПідтримка”) вона може побачити, чи відповідає всім необхідним вимогам і чи може отримати виплату.

Можуть подати заявку на допомогу переселенці, ФОП 1-4 груп, а також наймані працівники з територій, де йдуть активні бойові дії. У програмі доступна клавіша “Отримати допомогу”. Тим, хто не може оформити виплату, така опція недоступна. Коли людина подала заявку, вона повинна автоматично підтягуватися до реєстру, довідка ВПО відображається серед цифрових документів, а кошти надходять на картку “еПідтримка”. Якщо ж цього не сталося, про причини, з яких довідка не може бути отримана, можна дізнатися у відповідних держорганах. Там також прокоментують статус заявки.

Щоб дізнатися про статус заявки на отримання виплат ВПО, допомогу з безробіття та компенсації за працевлаштування ВПО можна у Мінсоцполітики:

За телефоном – (044) 289-86-22, (044) 289-70-60.
Електронною поштою – info@mlsp.gov.ua (для юридичних осіб), zvernennya@mlsp.gov.ua (для громадян).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.