Кредитні картки ПриватБанку під час війни: що буде, якщо не повертати гроші

Як ви знаєте, на початку війни більшість фінансових установ запровадили кредитні канікули. Саме вони звільняли клієнтів від щомісячних обов’язкових платежів. Проте, з 1 червня канікули закінчились, а клієнти повернулись до звичайних умов. ПриватБанк відповів на питання клієнтів, які з певних причин не можуть повертати борг та запропонував їм декілька варіантів вирішення.

Дмитро Мусієнко, голова дирекції роздрібного бізнесу Приватбанку розповів, що поки клієнтам не будуть нараховуватися штрафи за прострочення платежів. Але працівники фінансової установи будуть телефонувати до клієнтів та нагадувати про внесення коштів та погашення кредитів.

Також банк запропонував клієнтам, які з певних причин не можуть гасити кредити, декілька варіантів вирішення. Такими клієнтами є:

  • клієнти, які не можуть платити, оформлять окремі кредити;
  • для клієнтів з обмеженими фінансовими можливостями встановили менший щомісячний платіж – від 1,5% до 4,9%;
  • клієнти, які своєчасно вносять обов’язковий щомісячний платіж в 5% від суми заборгованості, отримають знижену ставку – 1,7%.

За показниками Національного банку України станом на 1 березня, рівень непогашених кредитів становить у сумі 305 млрд. ₴. Майже 43 млрд. ₴ це заборгованість фізичних осіб.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.