Українці можуть подати заявку на всі грошові допомоги на одній платформі

Українці за три дні надіслали майже 600 тисяч заявок через інформаційну платформу єДопомога на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. Так, можливість подання заявки саме таким чином стала доступною 31 травня. Зокрема, допомогу можуть отримати громадяни, які мають статус внутрішньо переміщеної особи або громадяни, які проживають або перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях. Крім того, на допомогу можуть розраховувати українці, які перебувають у зоні активних бойових дій.

У Мінсоцполітики також роз’яснили, що через соціальну платформу вони можуть надіслати свою заявку на отримання коштів від міжнародних організацій. Для цього слід вказати соціальний статус, заповнити персональні дані та вказати IBAN – міжнародний номер банківського рахунку.

Крім того, у Мінсоцполітики розповіли, що відомство проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних. Виплати при цьому відбуватимуться саме за результатами проведеної верифікації та лише за підтримки та фінансування відповідних проектів міжнародними донорами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.