Вакансії в Україні під час війни: найактуальніші професії

На ринку праці під час воєнного стану країни спостерігається гостра криза. Безробітними стали близько п’яти мільйонів наших співгромадян. Пропозиція перевищує попит у десятки разів і небагато вдається працевлаштуватися за фахом. Голова Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк повідомила, що різко зросла кількість пропозицій для водіїв, робітників комунальних підприємств та представників професій, пов’язаних із будівництвом.

“Мені здається, що зросте попит, і я це вже бачу, на будівельні професії у різних галузях, зросте попит на робітників комунальних підприємств, і на сьогоднішній день є досить великий попит на водіїв”, – зазначила Жовтяк.

За даними аналітика, багато вакансій зараз фіксують у переробній галузі. Також після падіння спостерігається певне пожвавлення у сфері торгівлі. Загалом ситуація з працевлаштуванням українців, як і раніше, складна. Жовтяк наголосила, що якщо взяти за основу базу Державного центру зайнятості, кількість пропозицій зменшилась утричі порівняно з аналогічним періодом минулого року. На даний момент у базі Центру зайнятості зареєстрували 22 тисячі вакансій. Максимальна кількість вакансій зараз у Харківській, Львівській та Дніпропетровській областях. Традиційно багато пропозицій і у Києві.

Проблеми із роботою зараз переживають більшість українців. Через війну з Росією навіть ті з них, хто не втратив роботу, не отримують зарплати в повному обсязі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.